Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Antikk rosemalt dall, smørdall, håndlaget ambar, tine

kr 1,400.00
På lager
Beskrivelse

Vakker antikk og malt dall, noen sier dalle, liten tine, smørdall, amber, butt med tilpasset lokk. Utskåret og formet, rosemalt og håndlaget smør dall, ambar, butt med lokk, en rund liten tine. Amber, butt, trebøtte med dekorasjoner og tre føtter, spann med vakkert lokk. Tine. Rosemalt dall, dalle, såkalt ambar/smørdall, smør butt, med viddebånd i tre, nydelig malt og rosemalt.
Denne er også gjort etter lagging teknikken.
Lokk med utskåret håndtak, sortmalt. Flott dekorert, rosemalt lokk. I meget god stand, ingen skader, lokket passer perfekt og har et låsehull både i butten og i lokket, som man kan spikke til en liten lås, det følger her med en messingspiker, som fungerer perfekt som lås til lokket. Ambaren er faktisk både vakker og dekorativ. I nydelig okergul rundt, med vakre, rosemalte blader mellom de sveipte båndene, flotte sortmalte treremmer, sveip til å holde butten sammen, to høye flotte ører, og tre stødige og brede bein, føtter.
Butten er flott satt sammen, ingenting er løst. Nydelig rosemalt lokk, med en svulmende blomst på hver side av den avlange hanken (med et godt, rundt hull i). Dallen står stødig på tre breie føtter, alle med dekorativ malt i rosemalt motiv. Jevn og vakkert malt og dekorert. Undersiden samme okergule farge, med synlig mørkere område, der en kvist har satt sitt merke. Tinen er i noe rustikk form, men alt sitter som det skal, ingenting er løst! Kun gått et lite skall, der lokket settes mot det ene øret. Skallet er ikke så stort, og lokket sitter meget godt og slingrer ikke, når det satt på. Dette lille avskallet skal komme frem på noen av mine bilder. Ellers hel og flott!! Fantastisk gave til en som liker Norske ting, antikviteter, liker å pynte opp! Typisk gammel og norsk, noe som min mor på 86 år, godt kjente til. Slike brukte de hjemme hos seg til å ha kjernet smør i, og det ble kalt en smør-dall, dalle til smør. Så holdt de smøret kalt et sted.
Pynter opp på bordet, enten med eller uten smør, naturligvis. Men pynter også opp på en hylle, eller stående på gulvet et sted med andre gamle ting. Og det er jo mye jobb lagt inn i denne.

Den er jo ikke så veldig stor; På det bredeste, mellom de to vakre utstående ørene på toppen måler det ca 14 cm. På det høyeste med øret, er den også ca 14 cm høy. Inni butten er den ca 5 cm dyp, og diameteren på toppen er den ca 12 cm. Diameteren i bunnen er ca 10,5 cm. Vekt ca 136 gram.

Les merShow less
Produktdetaljer
19-213-2
Sist vist
5 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.