Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Antikk rosemalt ambar, smørdall fra ca 1900 tallet, med tre ben og lokk

kr 1,200.00
På lager
Beskrivelse

Nydelig rosemalt smør dall, ambar, butt med lokk, en rund liten tine. Antikk amber, butt, trebøtte, spann, tine. Dall, rosemalt dall, dalle.
Antikk tine, såkalt ambar/smørdall, smør butt, med viddebånd i tre, vakkert rosemalt. Denne er gjort etter lagging teknikken.
Lagging er en teknikk som brukes til å lage bøtter, baljer, stamper og kar av breie trestaver. Håndverket er i slekt med bøkring, det vil si å lage tønner, men atskiller seg fra denne på noen måter. En håndverker som utfører lagging, kalles en lagger, mens en tønnemaker kalles bøkker. Spann satt sammen av åtte staver, to av dem er ørestaver. To sveipa bånd i tre. Lokk med utskåret håndtak. Flott dekorert, rosemalt.
I meget god stand, ingen skader, lokket passer perfekt og har et låsehull både i butten og i lokket, som man kan spikke til en liten trenagle, man kan brukes som lås. Ellers vil en liten passende pinne gjøre samme nytten.
Denne er faktisk både vakker og dekorativ. I nydelig rustrød, gammel rød farge, flotte grønnmalte tre remmer, sveip til å holde butten sammen, høye flotte ører, og tre stødige og brede bein, føtter.
Ambaren er flott satt sammen, ingenting er løst. Flott rosemalt lokk, på føttene og en bord rundt hele bøtten. Jevn og vakkert. Det er ingen skader på denne! Hel og flott!!
På det bredeste, mellom de to vakre utstående ørene på toppen måler det ca 15 cm. På det høyeste med øret, er den ca 15,5 cm høy.
Inni butten er den ca 5,3 cm dyp, og diameteren på toppen er den ca 12,5 cm. Diameteren i bunnen er knappe 11,5 cm. Vekt ca 205 gram.

Les merShow less
Produktdetaljer
19-213-1
Sist vist
5 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.