Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Sjelden antikk kuleskje, 6 stk sølvskjeer fra David Andersen, fra ca rundt 1890

kr 1,800.00
På lager
Beskrivelse

Seks fantastisk flotte sølvskjeer med spiral vridde skaft og kule i enden.
Kaffeskje, teskje, sølvskje, 6 kaffeskjeer, antikke teskjeer, ca 11,2 cm lange.
En eske følger med, esken fra Gullsmed S.O. Gundersen i Rakkestad.

Kule skje, kuleskje, sølv skje, seks antikke sølvskjeer. Kuleskje med vridd skaft.
Alle skjeene er stemplet med tangstempelet til David-Andersen, som David Andersen brukte i tiden fra 1888 til 1925. Faktisk ikke funnet noe sølvstempel, men skjeene er syretestet, så de er i sølv. Jeg antar derfor at disse skjeene kan være fra rundt 1890-tallet. Litt før eller etter. Nydelig glans i sølvet, virker lite brukt og en sjeldenhet å komme over..


Så lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider);

David-Andersen (1843-1901) ble utlært hos Jacob Tostrup i tiden fra 1858 til 1863. Fra 1864 hadde han flere års utenlandsopphold hvor han videreutdannet seg.
I 1869 reiste han til London hvor han i 7 år virket som gullsmed. I 1876 kom han hjem, tok borgerskap som gullsmed, og etablerte forretning med verksted i Kirkegaten 19.
I 1888 kjøpte han Carl Johans gate 20 og flyttet forretningen sin dit. Firmaet vokste raskt og ble snart et av landets største.
På verdensutstillingene i Paris og St. Louis på slutten av 1800-tallet markerte firmaet seg sterkt, særlig med sin vindusemalje verker.
I alle år senere har firmaet vært ledende i faget med sin design.

Vet det er en del samlere på David-Andersen produkter, så dette er nok en super godbit.


Så har jeg lånt litt fra David-Andersen sin historie, som nesten er den eneste gamle gullsmed kjeden igjen, etter at så mange kjente gullsmeder har måtte endres, har flyttet eller legges ned, bla pga handler på nettet..

"Da David Andersen etablerte firmaet sitt i 1876, var verden midt i enbrytningstid. Maskinene hadde gjort sitt inntog, og tradisjonsrikt håndverk var truet. Når det gjaldt gullsmedkunst, ble det imidlertid fra første stund lagt vekt på at industri og håndverk måtte gå hånd i hånd. Man kalte det kunstindustri.
David Andersen mestret kunsten utmerket, og firmaet vokste raskt. I løpet av bare få år hadde David Andersen fått et internasjonalt renommé. Firmaet eksporterte til en rekke land og vant medaljer på flere verdensutstillinger".

Og selv om David-Andersen er kjent for sine fantastiske smykker, så produserte de også bestikk. Mye bestikk deler, og mange nydelige sølv skjeer, slik som disse..
Og fantastisk flott at et sett på seks skjeer har holdt sammen i ca 130 år.


Alle skjeene måler ca 11,2 cm i lengden og veier til sammen ca 53 gram. Sammen med bestikk esken, veier det 232 gram.

Les merShow less
Produktdetaljer
29-226-1
Sist vist
16 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.