Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Antikk brennevins skje, serveringsskje i sølv av Marius Hammer fra 1890

kr 1,600.00
På lager
Beskrivelse

Sølvskje, antikk serveringsskje i 830S, 830 S. Brennevinsskje, kompottskje, norrønt motiv, dragestil, dragsmønster, dragesølv. Vakker sølv skje av Marius Hammer.
Fantastisk flott brennevinsskje, servering skje i sølv, stemplet på baksiden 830 for sølv og mestermerket til Marius Hammer, en M med hammer.
Marius Lauritz Hammer (1847-1927) Bergen, bygde opp og ledet Norges største gullsmedverksted i tiårene rundt 1900. Ved sterk satsing på markedsføring og internasjonal lansering var han med på å gjøre norske emaljearbeider til en viktig eksportartikkel. I en gullalder for norsk kunsthåndverk leverte Hammers firma også mange arbeider som er blant hovedverkene i norsk gullsmedkunst.
Hammer var tredje generasjons gullsmed i den tradisjonsrike håndverksbyen Bergen.
Ved studier i Hamburg og Berlin rundt 1870 fikk han innsikt i nye teknikker og produksjonsmetoder, og fra 1871 bygde han på få år opp sitt verksted til å bli det største i Bergen. Han fikk tidlig installert moderne hjelpemidler som gass og elektrisitet.
Fra 1880-årene satset Hammer imidlertid på turistmarkedet og ble storprodusent av suvenirer og andre luksusartikler i filigran og emalje.
Marius Hammer er jo en av "de store". Med sine smykker i filigran og gjenstander i sølv emalje, og spesielt vindusemalje, fikk han stor suksess. De tidlige arbeidene var inspirert av renessansens gullsmedkunst, men fra tiden rundt 1890 ble dragestilen og vikingstil dominerende.

Denne skjeen virker også inspirert av viking stilen.

Med vakkert håndlaget dekor på skaftet, og faktisk i selve skjebladet. Skaftet er litt spennende hvor det fra skjebladet er bredt og mer rundt i formen. Etter ca 6,5 cm er skaftet flatet ut, har en annen type dekor, enn første del. Første del, mer som skaft på skjeer i dragemønster eller domkirkehode. Øvre halvdel av skaftet, mer en rosemalt dekor og innrammet bokstaver på toppen. Den har inngravert IHS øverst på skaftet, men kan også være SHI.

Skjeen er fra 1890, er en brennevinskje, er det fortalt meg, men kan brukes til så mye mer..

Den er 18 cm lang, skjebladet ca 5 cm på det bredeste. Vekt 42 gram.

Les merShow less
Produktdetaljer
10-120-1
Sist vist
16 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.