Dragestil, vikingstil. Saltkar, formet som en kjenge. Sølv skål, kopp, krus, beger, kar.
Godt stemplet på undersiden med "830S" for sølv og MH, for Marius Hammer.
Så lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider);
"Marius Lauritz Hammer (1847-1927) Bergen, bygde opp og ledet Norges største gullsmedverksted i tiårene rundt 1900. Ved sterk satsing på markedsføring og internasjonal lansering var han med på å gjøre norske emaljearbeider til en viktig eksportartikkel. I en gullalder for norsk kunsthåndverk leverte Hammers firma også mange arbeider som er blant hovedverkene i norsk gullsmedkunst.
Hammer var tredje generasjons gullsmed i den tradisjonsrike håndverksbyen Bergen.
Ved studier i Hamburg og Berlin rundt 1870 fikk han innsikt i nye teknikker og produksjonsmetoder, og fra 1871 bygde han på få år opp sitt verksted til å bli det største i Bergen. Han fikk tidlig installert moderne hjelpemidler som gass og elektrisitet.
Fra 1880-årene satset Hammer imidlertid på turistmarkedet og ble storprodusent av suvenirer og andre luksusartikler i filigran og emalje. Marius Hammer er jo en av "de store". Med sine smykker i filigran og gjenstander i sølv emalje, og spesielt vindusemalje, fikk han stor suksess.
De tidlige arbeidene var inspirert av renessansens gullsmedkunst, men fra tiden rundt 1890 ble dragestilen og vikingstil dominerende".
Salt kar, salt norrøn liten skål i sølv, inspirert av Norrøn stil og vikingtiden. Solid liten drage-bolle, drage sølv, vikingsølv.
Dette er et vakkert lite beger, en kjenge i sølv med svært detaljerte dragehoder, en på hver side av kjengen. I munnen på begge drager henger det en solid, tvunnet sølvring.
Mildt forgylt nede i skålen. Godt dekorert med særegent punkt mønster i bunnen, sidene rundt formet som store, slette skjell, hele 8 stykk på veien rundt.
Måler ca 8 cm mellom de to snutene til dragene. Det indre begeret måler ca 4,5 cm i lengden, og ca 3,7 cm i bredden. På det laveste er høyden ca 1,2 cm. Vekt rundt 16 gram.