Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Ostekniv - Antikk Marius Hammer sølvkniv, HELE KNIVEN I 830 SØLV

kr 1,400.00
På lager
Beskrivelse

Vakker antikk sølvkniv fra Marius Hammer sitt sølv mønster. Hele kniven er i sølv. Ostekniv, eller kanskje en smørkniv. Sølv i hele kniven, ikke bare i skaftet. I dag blir sølvkniver laget med sølv skaft, og knivblad i rustfritt stål. Men ikke denne!

Dette er et utrolig funn! Har flere stempler i selve knivbladet, og det er meget godt stemplet N.M. for Norsk Mønster, 830S for sølv og og mestermerket til Marius Hammer, en M med hammer.


Så lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider);

Marius Lauritz Hammer (1847-1927) Bergen, bygde opp og ledet Norges største gullsmedverksted i tiårene rundt 1900. Ved sterk satsing på markedsføring og internasjonal lansering var han med på å gjøre norske emaljearbeider til en viktig eksportartikkel. I en gullalder for norsk kunsthåndverk leverte Hammers firma også mange arbeider som er blant hovedverkene i norsk gullsmedkunst.
Hammer var tredje generasjons gullsmed i den tradisjonsrike håndverksbyen Bergen.
Ved studier i Hamburg og Berlin rundt 1870 fikk han innsikt i nye teknikker og produksjonsmetoder, og fra 1871 bygde han på få år opp sitt verksted til å bli det største i Bergen. Han fikk tidlig installert moderne hjelpemidler som gass og elektrisitet.
Fra 1880-årene satset Hammer imidlertid på turistmarkedet og ble storprodusent av suvenirer og andre luksusartikler i filigran og emalje.

Marius Hammer er jo en av "de store". Med sine smykker i filigran og gjenstander i sølv emalje, og spesielt vindusemalje, fikk han stor suksess. De tidlige arbeidene var inspirert av renessansens gullsmedkunst, men fra tiden rundt 1890 ble dragestilen og vikingstil dominerende. Denne kniven virker også inspirert av renessanse tiden.
Myke buede linjer, blomster og flotte border.


Finner mønsteret hos Marius Hammer sitt utvalg av bestikk, men dessverre står det ikke noe navn på bestikket.
Denne kniven virker nesten som ny, hvert fall ubrukt, og det selv om kniven mest sannsynlig er laget et gang etter 1870-tallet. Kniven kan altså være over 150 år gammel.

Fantastisk mønster, som kan passe til en rekke andre sølvmønstre. Kniven kan passe med Opphøiet Rose, Opphøyd Rose, Tradisjon, Dobbelpresset Rococco, Rokokko, Facon 100, Facon 700, Facon 1100, og sikkert en rekke andre vakre sølvbestikk.

Og kniven har en rekke bruksmuligheter, som ostekniv, smørkniv, kan faktisk brukes som brevåpner, eller så er den et vakkert klenodium, som man kan ha liggende i et vitrineskap med vindu, eller på skjenken til pynt.
Ville vel også si at sølv fra Marius Hammer er et samleobjekt, samlerobjekt.

Kniven måler ca 19,5 cm lang, er rund og god i skaftet og veier ca 37 gram.

Les merShow less
Produktdetaljer
29-225-1
Sist vist
16 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.