Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Antikk gedigen grøtskje i skjellmønster, 35,8 cm lang og tung fra ca 1851

kr 4,200.00
På lager
Beskrivelse

Antikk stor sølv skje, lang sølv skje, sølvøse, sølv øse, stor serveringsskje i sølv. Lang stor sølvskje, gedigen grøtskje! Stor lang grøt skje! Gedigen sølvskje!
Fantastisk antikk, lang og stor sølvskje, som passer utmerket til pynt på skjenken.
Stemplet på baksiden; KO OLSON og et guardian stempel.

KO og Olson er mesterstempelet til Knud Olsen (1802-1860) fra Arendal.
Han var hvert fall virksom fra 1840, kanskje noe før, og sikkert frem til sin død i 1860.
Vet dessverre ikke mye om ham, men har bla funnet ut at han har laget et "svampehus", eller som jeg ville sagt, et luktevannshus, som vises på sidene i digitalarkivet. Se link;

https://digitaltmuseum.no/021025913544/svampehus

Skjeen jeg har er ikke stemplet med sølvstempel, men med det nest beste. Den er stemplet med et guardiansmerke, et staggete lite stempel med en eller annen figur inni. Denne guardian, stemplet sitt stempel når han hadde sjekket lødigheten eller finheten av sølvet, at det kunne godkjennes. Så skjeen er i godkjent sølv, Norsk standard 830S eller finere. Her lå sølvet mellom 830 og 925 et sted.

Det finnes en sekundærgravering i front på skjeen, hvor det står initialene;
A.O.
G.H.O.
1851.

Det er en mild gravering, gjort i mild punkt eller prikk gravering. Så her kan man hvert fall datere skjeen til å ha vært laget i 1851, eller før.

Flott påloddet skjell, eller musling design nederst på skaftet. Kan være en egendesignet variant, men ligner svært mange andre skjell mønster.
Har et vakkert skjellmønster som kan godt passe med flere typer sølvbestikk, som Musling, Dobbeltpresset musling, Skjellmønster, Skjell, Ny Skjell, Mussel og Arvesølv i gammel fasong.
Men så vet jeg ikke hva en slik lang sølvskje var brukt til, for det er kanskje ikke meningen å bruke den til servering? Det kalles ofte en gedigen grøtskje, så den kan fint brukes til å servere både grøt og gryteretter, kanskje til og med fårikål eller supper.
Den passer hvert fall fantastisk flott til pynt på en skjenk.

Skjeen måler ca 35,8 cm i lengden og veier ca 174 gram.

Les merShow less
Produktdetaljer
29-9-1
Sist vist
7 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.