Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Antikk sølv emalje smykke, klemme fra David Andersen

kr 1,200.00
På lager
Beskrivelse

Helt særegen og flott antikt sølv emalje smykke, med solid klemme og flerfarget emalje.

Vi er litt usikre på hva et slikt smykke ble brukt til, men den kan fint klemmes fast i et skjerf, eller i en bryst-lomme hos en mann. Sitter godt fast i et plagg, med en del tagger i klypen.
Godt stemplet med 925S for sølv og et lite tangstempel brukt av David-Andersen fra 1888 til ca 1918. Da ble tangstempelet noe lengere..

Så har jeg lånt litt fra David-Andersen (1843-1901) sin historie, som nesten er den eneste gamle gullsmed kjeden igjen, etter at så mange kjente gullsmeder har måtte endres, har flyttet eller legges ned, bla pga handler på nettet..

"Da David Andersen etablerte firmaet sitt i 1876, var verden midt i en brytningstid. Maskinene hadde gjort sitt inntog, og tradisjonsrikt håndverk var truet. Når det gjaldt gullsmedkunst, ble det imidlertid fra første stund lagt vekt på at industri og håndverk måtte gå hånd i hånd. Man kalte det kunstindustri. David Andersen mestret kunsten utmerket, og firmaet vokste raskt. I løpet av bare få år hadde David Andersen fått et internasjonalt renommé. Firmaet eksporterte til en rekke land og vant medaljer på flere verdensutstillinger".
Smykket i forgylt sterling sølv og flerfarget emalje. Rund i toppen, hvor indre del er i mørk rød, glitrende emalje med en sort emalje kant rundt. Ytre kant er kun i forgylt sølv, men solid laget. Smykket er i noe Art Deco stil, med kantede linjer som er i ulik lengde. Antar derfor at smykket er fra rundt 1917.

Stemplet DRGM på innsiden av klemmen, et stempel som er ukjent for oss.

Klemmen er hel og fin, men emaljen viser at smykket har vært brukt. I de lange sorte og blå-grå feltene, helt oppe ved den runde delen, kan man skimte antydning til hakk. Også nederst er det chippet av en liten del emalje. Men det er ikke helt gjennom, og det synes knapt med det blotte øyet.

Smykket har en lengde på ca 4 cm, måler ca 1,4 cm på det bredeste, og veier 9,11 gram.

Les merShow less
Produktdetaljer
53-18-1
Sist vist
16 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.