Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Stort lue merke fra rundt år 1900, militærmerke, antatt i sølv og med flott emalje

kr 3,800.00
På lager
Beskrivelse

Flott, stort lue skilt, luemerke, antatt i sølv og flott emalje i rødt og grønt. Vakkert laget med eikeblader på en side med røde nøtter og det vi tror kan være rognblader og røde bær. Utrolig flott, og har ingen skader i emaljen. Vi har lett lenge etter noe som ligner, men finner ikke akkurat disse.

Har likevel fått vite at dette kan være militær luemerke, og er relativt stor i størrelse. Svært mye detaljer i merket, med Norsk Riksvåpen, flott i rød emalje. Mener å kunne tyde en toppløve øverst. To spyd, som står ut av merket, begge med dusker som henger ned. Lenger ned en ny riksløve, som en rund knapp, med rød emalje, med detaljer i emaljen. Her er riksløven i gull, og med gullkant rundt emaljen.
Under et langt sverd og en rifle med bajonett, som står mot hverandre, og to løver som ligger med ansiktet motsatt vei. Kan være et slett rikseple, som ligger mellom dem, men kan minne mer om en rund vase, med en blomstervekst som står ut på toppen.

Det er ikke funnet stempler, men det var ikke uvanlig at slike objekter ikke ble stemplet, og mer vanlig å bruke sølv i luemerker. Vi antar derfor at luemerket er i sølv. Godt tatt vare på, men ikke pusset.
På baksiden er det to pins med skru-feste, som står ut av merket, begge skruene er der og en plakett for å feste merket i en lue. Enkle å skru av og på.

Merket måler nesten 8 cm i høyden og og ca 7,5 cm på det bredeste. Merket veier 46,54 gram.

Les merShow less
Produktdetaljer
53-119-1
Sist vist
16 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.