Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Tinnsoldat, tinn soldat Napoleon krigen 1815 Britisk soldat, flaggbærer 11,5 cm

kr 1,400.00
På lager
Beskrivelse

Napoleon krigen, Britisk soldat, flaggbærer, modell av soldat i tinn. Tung! Antikk malt tinn soldat. Står på en kobberplate. Modell fra 1812-1815. Antikk håndmalt tinn soldat 1815.

Napoleonic Wars The British Army, Model Soldiers. Hand painted British tin soldier 1815.
British war tin soldiers with flag; "DIEU ET MON DROIT - GOD AND MY RIGHT"

"Dieu et mon droit" er Fransk og betyr "Gud og min rett", og er mottoet til Monarch of the United Kingdom, utenfor Skottland.
Det vises bla på en rulle under skjoldet til versjonen av Storbritannias våpenskjold.
Mottoet sies å først ha blitt brukt av Richard I (1157–1199) som et stridsrop og antatt å være en referanse til hans franske herkomst og monarkens guddommelige rett til å styre.
Det ble adoptert som det kongelige mottoet til England av kong Henry V (1386–1422), med uttrykket "and my right" som refererer til hans krav til tronen, ved den franske konges nedstigning av den franske kronen.

Antikke leker, modeller, tinnsoldater, tinnsoldat, tinn soldat.

Soldaten er detaljert, med stor sort hatt eller hjelm, med form for mohawk fra toppen og nedover langs bakhode i gulfarget i kantene og sort malt. Oppstående dusk i hatten i front.
Bærer av stort flagg eller banner, i rødt, gult, gull og grønt, prydet av den britiske kronen i gull og hvitt, deres slagord; "Dieu et mon droit", Innfelt VI D, som jeg kan tenke meg skal være 6. divisjon. Også innfelt i "gul sirkel" et dyr, en drage, hest eller hund.

Videre bærer soldaten en rød jakke, med belte og tvers over beslag, fra ene skulder og ned, i sølv farge. Grader på skuldrene i gult, gult bakpå jakken i nakken og gult innslag på jakkens sølvfargede krage og brede for ned der man knepper i front.
Hvite bukser, sorte høye støvler, holder et sverd i den ene hånden og flagget, banneret i den andre.

Hengende ned på ryggen, med en god, bred rem, en sort veske, kanskje til ammunisjon og noen få private eiendeler.
Også hengende på baksiden, et godt sikret emblem, ganske stort å bære på, med initialene, eller bokstavene "GR".

Denne tinnsoldaten, en modell av en soldat fra Nord-britiske dragonregiment 1812-15.
Dette er fra Napoleonskrigen fra 1812-1815.
Napoleonskrigene er betegnelsen på de konflikter som utspant seg fra 1800 til 1815 i Napoleonstiden i kjølvannet av den franske revolusjon. Tidsperioden ble fremfor alt preget av kampen mellom Napoléon Bonapartes Frankrike på den ene siden, og Storbritannia, de tyske statene og Russland på den andre. Napoleon og Frankrike led det endelige nederlag ved slaget ved Waterloo i 1815.

Denne soldaten er en flaggbærer, flotte detaljer, med veske og skjold bak seg med initialene; "G.R.". Fantastiske detaljer og har holdt seg utrolig godt. Også fargene.
Bare soldaten er noe over 7 cm, med flagget nesten 11,5 cm høy. Veier hele 56 gram.
Er litt usikker på når denne er laget. Men ut i fra at den er håndmalt og har mange detaljer, så tror jeg ikke det er så mange av denne. Kan være fra etter 1815 eller en gang på tidlig 1900-tallet. Mener den er antikk og sjelden.
Noe av malingen har chippet av, men det meste holder stand og viser en god modell.

Les merShow less
Produktdetaljer
8-93-1
Sist vist
16 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.