Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Antikk spesielt sølvbeger, mrk DETLEFSEN, fra rundt 1860

kr 2,400.00
På lager
Beskrivelse

Antikk spesielt sølvbeger, mrk DETLEFSEN (Hans Eli 1820-1884), drikkebeger. Fantastisk sølv beger, sølv kopp, et sølv krus fra mellom 1860 til 1880. Drikkebeger i sølv. Med dette drikke kruset fulgte også med en papirlapp med informasjon, hvor det bla står, og noe har funnet ut av selv;
HANS ELI DETLEFSEN født 1820. Giftet seg som svenn i 1846 med en datter av Reimar Diedrich Detlefsen. (Reimar Diedrich Detlefsen; Sønderjysk, Danmark, f. 1791, d. 1836.
Enken fortsetter virksomheten frem til 1860, hvoretter det overgår til svigersønnen Hans Eli Detlefsen.)
Hans Eli Detlefsen tar borgerskap 6.08.1860, hvor han overtar svigerfarens firma. Døde selv i 1884, som en deputert borger. Og det betyr at han var med i et utvalg av byens borgere.. Så kruset er dansk, så kruset vil nok være enda større og mer eksklusivt på det Danske markedet. Men nå er det altså her.. Drikke beger i sølv!
Antikk, vakkert og flott dekor, siselert inn på den ene siden. Ser ut som en øy, med trær ved vannkanten på begge sider. Og fjellet et omriss av en mor og et barn på vandring. Ja, man kan sikkert se dette flere veier. Men det er helt spesielt og er ganske åpen for flere tolkninger. På den andre siden, en ny siselert figur, eller skal man si figurer. Ser det som to ornamenter som står og roper til hverandre. Har en innskytelse på at det ser ut som to drager, drage sølv, drage dekor. Vanskelig å si hva det skal forestille, men ble sittende å beundre og få noe fornuft ut av det siselerte bildet. Mer får jeg overlate til neste eier. Dette er en flott dansk skatt, fra mellom 1860 til 1880. Nydelig form og flott dekorert, stemplet på undersiden kun med "DETLEFSEN", så man kan anta at dette var en av hans egne private drikke begere, har ikke funnet sølvstempel på denne. Men koppen er antikk, og ikke alle små sølv gjenstander ble godt stemplet, hverken for sølv eller med mestermerke. Er naturligvis testet positiv for sølv. Det er ikke pusset, for det er ikke alle som ønsker det.
Absolutt et samleobjekt, samlerobjekt av de sjeldne. En skatt fra Danmark!
Begeret er ca 7 cm høy, har en diameter i bunnen på drøye 8 cm, og på toppen drøye 10 cm. Så veier det 38,35 gram.

Les merShow less
Produktdetaljer
25-68-1
Sist vist
16 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.