Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Vakker antikk halsknapp i filigran og emalje drypp, fra Lars Harsheim

kr 900.00
På lager
Beskrivelse

Fantastisk vakker, antikk halsknapp, i filigranarbeid og hengende sølv og turkis emalje pendler. Dobbel halsknapp på toppen med filigranblomster, begge med blå-grønn vindusemalje. Under henger en emalje blomst til med samme vindusemalje. Nedre del henger i ertekjede. Godt stemplet på baksiden 830 (for sølv) og et mesterstempel, et vikingskip, som tilhører Lars Harsheim.
Lars Harsheim (1886- 1940 ) var født i Arendal. Etter å ha gjennomgått middelskolen, kom han i gullsmedlære hos Halvor Finstad i Oslo. Han fikk en allsidig utdannelse og ble utlært her i 1905. Han avla svenneprøve som skjearbeider i Oslo 1906. Reiste så til utlandet, hvor han var i hele 7 år. København, Hanau, Pforzheim, Brussel, London og Paris. Ved sin hjemkomst begynte han i 1913 egen gullvarefabrikk under navnet Lars Harsheim i Stortingsgaten 18, enere i Møllergaten 3, så egen gård i Universitetsgaten 10. Firmaet opparbeidet seg en betydelig juvel og gullvareverksted. Det fikk sølvmedalje på Jubileumsutstillingen i 1914, for meget gode gull- og juvelvarer. Gullmedalje på Trøndelagsutstillingen i 1930.

Vi antar smykket har vært noe lengere, men brukket av ved nedre blomst. Den er hel og flott, som den nå er, med masse sjarm! Smykket måler ca 3,6 cm i bredden og henger ca 3,7 cm ned. Nydelig halsknapp. Vekt 5,55 gram.

Les merShow less
Produktdetaljer
57-7-1
Sist vist
16 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.