Nydelig liten bysølje i forgylt sølv, eller en vakker halsnål. Her er det lagt inn et hull for evt å sette inn et heng i midten.
Vakker sirkelformet filigran arbeid i nålen, med en herlig munn formet ramme. Tvinnede forgylte sølvtråder, som snirkler seg til et par topper. Filigransnurrer, for et håndarbeide! Også en emaljert halvkule, som enten kan settes som topp eller bunn.
Smykket er i forgylt sølv, og er godt stemplet på baksiden, mesterstempel med en hammer i en M, for Marius Hammer. Også stemplet 830S for sølv.
Så lånt info fra SNL
Marius Lauritz Hammer (1847-1927) Bergen, bygde opp og ledet Norges største gullsmedverksted i tiårene rundt 1900. Ved sterk satsing på markedsføring og internasjonal lansering var han med på å gjøre norske emaljearbeider til en viktig eksportartikkel. I en gullalder for norsk kunsthåndverk leverte Hammers firma også mange arbeider som er blant hovedverkene i norsk gullsmedkunst. Hammer var tredje generasjons gullsmed i den tradisjonsrike håndverksbyen Bergen. Ved studier i Hamburg og Berlin rundt 1870 fikk han innsikt i nye teknikker og produksjonsmetoder, og fra 1871 bygde han på få år opp sitt verksted til å bli det største i Bergen. Han fikk tidlig installert moderne hjelpemidler som gass og elektrisitet. Fra 1880-årene satset Hammer imidlertid på turistmarkedet og ble storprodusent av suvenirer og andre luksusartikler i filigran og emalje. Marius Hammer er jo en av "de store". Med bla sine smykker i filigran, og gjenstander i sølv emalje og spesielt vindusemalje, fikk han stor suksess.
Smykket måler ca 3,9 cm i lengden og ca 1,1 cm andre veien. Vekt 2,32 gram.