Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Sølv vintage designer smykke av Arne Nordlie med originalt etui

kr 800.00
På lager
Beskrivelse

Sølv smykke, vintage designer smykke med vakker design. Tre ringer i sølv, sitter i hverandre og det sitter ytterligere to mindre ringer inni, i et vakkert og nesten hypnotiserende mønster. Solid og flott halskjede med anheng av flere ringer i og utenfor hverandre..
Vakkert designer halssmykke i 830 sølv med mestermerket til Arne Nordlie.

Så lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider);

Arne Nordlie (1908-1995) begynte i lære hos J. Tostrup , der hans far Carl Nordlie arbeidet som sølv-gravør. Han tok sitt svennebrev i 1943 som sølv-trykker, og løste håndverksbrev i 1946. Han hadde startet sitt eget verksted i 1943 i Torggt. 34 i Oslo.
Verkstedet utviklet etter hvert produksjon av sølv, og sølv emaljesmykker.
Firmaet flyttet i 1947 til Ruseløkkveien. 5 i Oslo og i 1966 til Bryn, Oslo.
Han designet og lagde egne smykker og var en meget kreativ person og en oppfinner.
I 1969 kom hans sønn Per Arne Nordlie inn som utdannet gullsmed og har fortsatt og utvikle emaljesmykker for både barn og voksne. Firmaet er fortsatt i full drift med stort fokus på emaljesmykker. Gullsmed Arne Nordlie AS er i dag en etablert norsk produsent og grossist av smykker, bla til Gullsmed J. Frisenberg i Lillehammer.

Usikker på om smykket har blitt brukt. Det har ligget i esken så lenge jeg har hatt det, og det er original esken med Arne Nordlie sitt mestermerke på der også.
Har naturligvis tatt det ut for bilder, og esken til smykket er ikke nytt.
Antar at dette smykket er fra 1970-tallet, kanskje noe før eller etter.. Her vet jeg ikke, gjør du?
Smykket har holdt seg meget godt i esken sin, og jeg slapp å pusse dette. Rent og pent som det er. Skinner vakkert i solen!

Bare kjedet målte ca 46 cm fra den ene siden til den andre, så dette smykket henger litt ned på brystet. Anhenget henger ned ca 5,5 cm fra kjedet. Anhenget måler ca 4 cm fra en kant til en annen og ca bredde på kantene (eller dybden inn i smykket) er på ca 4 mm.

Original eske følger med!

Les merShow less
Produktdetaljer
16-110-3
Sist vist
16 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.