Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Antikk, STOR draktspenne, anheng i sølv, Sigurd Fåvnesbane, av av Josef Smejda

kr 4,200.00
På lager
Beskrivelse

Fantastisk flott, stor og massiv, antikk sølv draktspenne, herre sølje, anheng. Viking brosje, klassisk antikk, norsk motiv av sagnet om Sigurd Fåvnesbane. Viking sølv, drage sølv, i 830 S. Bunadssølv, brosje til mann. Bunad sølv. Sølje.

Godt stemplet på bakisden "J. Smejda" og 830 for sølv. Mesterstempelet er Josef Smejda.

Så bla lånt info fra strindahistorielag.no;

"Josef Smejda (1870- 1934), ble utdannet spesielt som siselør ved Kunstindustriskolen i Prag, og også ved det østeriske Miseum for Kunst og Industri i Wien under Professor Stephan Schxartz. Han ble en anerkjent autoritet i dette faget. Senere arbeidet Josef Smejda hos Henrik Møller i Trondheim, David Andersen i Kristiania og hadde også opplæring i Paris. I starten av år 1899, begynte ga sin egen siselering og gullsmedforretning i Trondheim. Som siselør, arbeidet han straks i norsk og norrøn stil, og ble spesialist på området. Brukte en mange motiver fra Trondhjems Domkirke. På den måten kom han i forbindelse med turister, og hadde en større forretning, for akkurat turister. Smejdas Gullsmedforretning vant rask anseelse, som en av de første som brukte denne stilarten".

Vikingsølv, dragesølv. Inspirert av norrøn mytologi, vikingtiden og sagalitteraturen.

Sølv brosje med drage motiv etter sagnet om Sigurd Fåvnesbane.

Samleobjekt, samlerobjekt.

Historien er hentet fra NRK.no;
"Sigurd (eller Siegfried som han også er kjent som) Volsung fikk høre av dvergen Regin at han skulle vinne berømmelse og makt ved å drepe en fryktelig drage som het Fåvne som passet på en veldig skatt. Sigurd begynte å interessere seg for denne dragen og arvet faren Sigmunds gamle, brukne sverd, Gram. Regin smidde det om slik at det ble helt igjen, og så red han sammen med Sigurd for å finne den fryktløse dragen. Det Sigurd ikke visste, var at Regins bror, som het Fåvne, hadde drept deres felles far for å skaffe seg tilgang til landets rikdom. På grunn av sin store griskhet etter sølv og gull, skapte Fåvne seg om til en kjempestor drage for bedre å kunne passe på skattene sine. Sigurd hadde lært at dragene vår usårbar mot et hvert våpen fordi de hadde et tykt panser over kroppen. Regin foreslo at de skulle lage en grop som Sigurd kunne gjemme seg i. De grov så et gjemmested rett utenfor dragens hule, Sigurd hoppet oppi og Regin la grener over åpningen. Sigurd ventet i timevis på at dragen skulle komme tilbake fra sin daglige tur til kilden hvor den drakk vann. Til slutt kom det en stor skygge over gropen der Sigurd satt, og han tok det store sverdet Gram og støtte det så hardt han kunne oppover og inn i den myke magen til dragen som sto over gropen. Dagen døde, og Sigurd kunne klatre ut av gjemmestedet sitt. Regin tok ut dragens hjerte for å steke det. Da Sigurd fikk sin bit av hjertet, brente han hånden sin og stakk den i munnen. På hånden var det noen dråper drageblod, og med ett hørte han at noen snakket. Han oppdaget at det var fuglene i trærne han hørte. De snakket om hvordan Regin planla å drepe Sigurd for å ta over skatten selv. Sigurd så i dvergens øyne at det var sant, grep sverdet og kappet hodet av Regin. Han gikk så inn i hulen for å ta vare på skatten. Etter det fikk Sigurd tilnavnet Fåvnesbane".

Fantastisk detaljert brosje av både Sigurd Fåvnesbane med sverdet "Gram" og dragen Fåvne.

Meget pent oksidert og flott i sølvet. Et helt utrolig vakkert smykke, med gode detaljer, motivet står noe ut av smykket.
Smykket har en diameter på ca 6,5 cm og veier ca 35,69 gram.

Smykket kan brukes som anheng og sette nålen fast. Men ønsker man kun å bruke denne som en drakt sølje, så faller øsken godt bak smykket, og vil ikke synes ved bruk. Godt spenn i nålen. Den går enkelt inn og ut av lås, og sitter godt i lås.

Les merShow less
Produktdetaljer
B16-2-2
Sist vist
16 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.