Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Antikk sølv emalje bysølje, med turkis vindusemalje

kr 3,400.00
På lager
Beskrivelse

Helt utrolig flott forgylt sølv emalje bysølje, drakt sølje med turkis vindusemalje.

Den er ikke helt perfekt, men smykket er antatt fra før 1892, og da har det holdt seg svært bra!
Vi antar at denne er fra Clemet Berg.

Godt stemplet på baksiden av øverste del, kun "830" for sølv, og en del av et mesterstempel, som meget godt kan stemme overens med ambolten med med to slegger, som står mot hverandre.
Det er mestermerket til Clemet Berg. Fordi baksiden er avrundet, så er stempelet ikke fult kommet med.

Ser noen skriver Clement Berg, men det het han ikke.

Så lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider)
Clemet Berg (1852-1941) tok borgerskap som gullsmed i Oslo i 1889. Sammen med Samuel Holm (1852-1894) startet han i 1889 Norsk Filigransfabrikk. De opparbeidet et betydelig marked for filigransarbeider i hele Skandinavia. Samuel Holm døde allerede i 1894 og Clemet Berg etablerte snart etter, en gullsmedforretning med verksted i eget navn. Etter hvert opparbeidet han seg en større produksjon, særlig på emaljesmykker. Han trakk seg helt ut av Norsk Filigransfabrikk i 1897.
I 1920 trakk Clemet Berg seg tilbake og overdro forretning og verksted til gullsmed Emil Marthinsen, som fortsatte under navnet C. Bergs Eftf. Dette verkstedet ble en av de større emaljeprodusentene i Oslo.


Clemet Berg var nok kjent for å lage slike fantastiske bysøljer, og vi har vært borti flere av dem.

Denne søljen er en "show-stopper", et "statement- piece", et smykke som blir lagt merke til! Nydelig turkis vindusemalje, som er svært vanskelig å få ordentlig. Og ikke minst alle de små, runde fordypningene rundt på søljen, som alle er fylt med emalje. Spesielt er jeg fascinert av de to hengende spir, med utfylt emalje. Dette er et møysommelig pirkearbeid, da det er fylt inn turkis emalje i tre deler på begge spir drypp. Søljen er litt av et verk. Fantastisk vakre, lange heng med flotte detaljer. Øvre del i filigran kuppel med fylt inn vakker lys blå, turkis emalje. Filigran rammeverk, og et heng med kruse under øvre del. Ser nesten ut som en liten smukk, en kruse med en glatt knupp ytterst. Laget for hånd, filigran arbeid, fantastisk vakkert!!

Dessverre har noe av emaljen bristet i øverste del, noe som ikke er så lett å se med det blotte øyet, men som kom klart frem på nærbildene tatt av smykket. Søljen måler ca 8,3 cm i lengden. Måler ca 3,5 cm bred ved halsnålen.
Vekten på smykket er 8,74 gram.

Les merShow less
Produktdetaljer
55-21-1
Sist vist
16 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.