Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Sølv emalje smykke med Nasjonalromantisk elg og måker

kr 500.00
På lager
Beskrivelse

Flerfarget og håndmalt sølv emalje nål, gjerne en halsnål. Nydelig, som en sølje, hals nål, til å sette blusen litt sammen i halsen, eller et sted man vil vise frem et nydelig sølv emalje smykke.
Sterling silver enamel neck buttons, pin, blouse brooch. Nydelig sølv emalje brosje med vakker Norsk natur, elgen i solnedgang, med et par store fugler, antatt måker, som flyr i luften. Dette er en vakker og forseggjort nål, brosje med rammer av gullforgylt sølv. Brosjen har gullforgylt bakside og flott ramme i front.
Godt stemplet på baksiden med 925S og et anker, som betyr at det er fra Hroar Prydz.

Så lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider); Hroar Prydz (1859-1937) startet et grossistfirma i 1891. Hans Myhre (1899-1981), designer av emaljesmykker, overtok firmaet til Hroar Prydz i 1938. Han kjøpte aksjer i Bernhard Meldahl (1873-1950) sitt firma i 1943. (BM var spesialist i guilloche emalje juveler). Så ekspanderte Hans Myhre sin egen forretning ytterligere ved å ta over selskapet til Bernhard Meldahl, tidlig i 1950 årene. Hans Myhre brukte firmanavnet Hroar Prydz AS hele veien. Han brukte også ankeret som sitt mestermerke, og det går igjen i mange emaljesmykker i dag. Myhre drev firmaet videre til 1965 da Else Berntsen Hughes (Studio Else & Paul) overtok. David-Andersen kjøpte etter hvert Myhre-Prydz serien. Dette smykket antar jeg er fra slutten av 1930-årene. Jeg skulle nesten tro den var fra tidligere, fra 1920-tallet, men pga stempelet med ankeret og den flotte rammen rundt. Det er nok laget av Hans Myhre i forretningen etter Hroar Prydz. Hroar Prydz hadde et mestermerke med en krone, og er litt usikker om han brukte anker merket, før han overlot butikken videre. Uansett et tidlig arbeide, ikke lenge før dette er antikk. Har holdt seg fabelaktig! Nasjonalromantisk, håndmalt scenisk motiv elg i solnedgang. Flotte detaljer i den rosa og blå himmelen. Smykket måler ca 2,6 cm på det bredeste og ca 1,8 cm i høyden.

Les merShow less
Produktdetaljer
56-11-1
Sist vist
16 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.