Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Sølv emalje fat i perfekt lys blå emalje, av Grete Prytz Kittelsen

kr 1,400.00
På lager
Beskrivelse

Fantastisk vakker, utrolig flott guilloche detaljer i skålen. Dekor av striper som ståler ut fra midten, som en sol!

Salt kar eller pepperkar, krydderkar, lite fat, liten bolle.
Nydelig skål med flere bruksmuligheter, til teposer, til å legge steiner av appelsin eller oliven i. Kan også være et lite fat til litt dipp, noen sjokoladebiter eller annet godt.

Men kan også være en skål, man har noen dyrbare smykker på, om man heller ønsker det. Eller det kan ligge fremme og skinne som det flotte fatet det er!

- Sølv emalje skaper glede! -

Sølv emalje skålen har vakker emalje i front, og solid sølvskål på undersiden. Skålen er stemplet midt på baksiden;
STERLING
J. TOSTRUP
NORWAY

Med mestermerket til Tostrup "begeret", på den ene siden, og det andre mestermerket en stor T med en J i, begge mestermerker for Tostrup.
Skålen er i Sterlingsølv, altså i 925 sølv, er laget hos Tostrup.
Men designet er fra Grete Prytz Kittelsen.
Kan være at Arne Korsmo har vært med på å designe denne. Det var mannen til Grete Prytz Kittelsen, og de jobbet sammen i familiebedriften; Gullsmed J. Tostrup.

Info bla fra Store Norske Leksikon og Mats Linder.
"Grete Prytz Kittelsen (født Adelgunde Margrethe Prytz 28. juni 1917 i Vestre Aker, døde 25. september 2010), var en norsk gullsmed, emaljekunstner og designer. Hun regnes blant Nordens fremste formgivere, og har preget norsk brukskunst- og designhistorie fra Scandinavian design-perioden 1945- 65 og til i dag. Kittelsen var en kunstner med et eksepsjonelt mangfold, og har designet smykker og sølvgjenstander for familiefirmaet J. Tostrup.
Mange vakre hverdags-varer i emaljert stål og jern for emaljeverket Cathrineholm ved Halden. Hennes fat, boller og kasseroller fant veien til tusenvis av hjem. I dag er de design ikoner og ettertraktede samlerobjekter.

Dekoren er det som først og fremst kjennetegner Grete Prytz Kittelsens arbeider. Fra rundt 1949 arbeidet hun med guillochering. Sammenligner man hennes stil med andre gullsmeder, graverte hun dypere i metallet, noe som ga en mer distinkt tredimensjonal virkning. Fra 1952 tok hun også i bruk håndfres og graverte mer improviserte og fritt utformede dekorer".

Fantastisk vakkert sølv emalje fat, skifter noe farge etter lyset, som komme frem på mine mange bilder. Vakkert mønster i emaljen, striper som kommer ut fra midten, helt ut til kanten av fatet.
Helt i midten, meget dust, går mer eller mindre i ett i fatets dekor, BP satt inn i et emblem, som var logoen til British Petroleum. Disse fatene ble laget til og har tilhørt dem en gang de fortsatt hadde bensinstasjoner her i Norge.

Så litt info fra Wikipedia;
"BP opererte i Norge fra 1920. I 1974 etablerte BP kontor for letevirksomhet i Stavanger. BP solgte sin nedstrøms aktivitet (bensinstasjonsnett etc.) i Norge til Norol i 1976. (Norol ble senere til Statoil).

BP plc er et petroleum selskap med hovedkvarter i London, og er etav de fire største oljeselskapene i verden. I desember 1998 slo BP seg sammen med det amerikanske oljeselskapet Amoco og dannet BP Amoco. Denne sammenslåing ble sett på som et oppkjøp av Amoco av BP, og ble kun kalt en sammenslåing av juridiske årsaker.

BP-skjoldlogoen, som mildt er plassert i midten av fatet, ble opprinnelig designet av AR Saunders i 1920".

Men merket er meget diskret satt helt i midten, og det er ikke lett og se det! Selv om det også for mange anses som et lite klenodium å eie, som et samleobjekt, å ha noe fra BP sine tider.

Har en diameter på 9,7 cm, ja det er nesten 10 cm.
Rimelig flatt, men har en høyde på ca 0,8 cm.
Veier drøye 50 gram.

Det er ingen skader eller striper i fatet, virker rimelig ubrukt og nytt.
På bildene fremkommer en del gjenskinn, som er helt umulig å forhindre, når man tar bilde av flater med glass, sølv eller emalje.
Men ta det med i betraktningen, når du går gjennom bildene, så du ikke tror at noe er feil..

Les merShow less
Produktdetaljer
B1-11-1
Sist vist
10 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.