Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Kopi av Art Deco øredobber fra Kina 1930 i jade, fantastisk til £10,000-£20,000

kr 1,500.00
På lager
Beskrivelse

Øredobber, ørepynt, Art Deco, kinesiske fra 1930 årene.
Mitt par øredobber mener jeg er en kopi av Art Deco øredobber fra Kina fra 1930-tiden. Det er det jeg tror, etter å ha funnet et svindyrt par som ligner svært mye på det paret jeg har.
Vet ikke når mine ble laget, men vet at øvre del med skru-feste er i 835 sølv. Den grønne stenen, skulle ønske den var i jade, men fått vite fra sølvsmed at dette er en annet type smykkesten; Serpentin.

Fakta fra Wikipedia;
"Serpentin er en gruppe på tre mineraler: antigoritt, krysotil og lizarditt. I Norge finnes det hovedsakelig antigoritt, men på verdensbasis er krysotil det vanligste. Serpentin dannes ved nedbrytning av olivin, et isomorft blandingsmineral mellom forsteritt og fayalitt. Forsteritt er som oftest dominerende bestanddel i olivin. Navnet kommer av mineralets olivengrønne krystallfarge. Olivin nedbrytes på temperaturer under ca. 500 C. Bergarter med serpentin som hovedmineral kalles serpentinitt".
Ja, her ble det mye fremmedord, og ord for stener, jeg vet ingenting om.. Men tenkte jeg skulle få med litt, selv om jeg kanskje forvirrer mer enn jeg forklarer.. :-)

Uansett;
Fantastisk vakker grønnfarge, og veldig likt mørk grønn jade, synes nå jeg.
Link til dette paret, som jeg mener mitt par kan være en kopi av;

http://www.sjphillips.com/Pair-Art-Deco-pearl-and-Chinese-carved-jade-panel-pendant-earrings-1930-DesktopDefault.aspx?tabid=6&tabindex=5&objectid=449741&categoryid=2034

"Pair of Art Deco pearl and Chinese carved jade panel pendant earrings, c.1930", "Price: £10,000-£20,000".

Mitt nydelige par øredobber er utformet på lignende sett, og har noen av de samme symbolene som jade-øredobbene.
Serpentin stenene har samme type skiveform med rulleoverflate, og har også utskårede arkaiske skript karakterer, forskjellig på hver side. Både utskjæringen av stenene og valgte symboler, ligner stort på mitt par. Mitt par er noe større enn de i jade fra annonsen til S. J. PHILLIPS.

Øredobbene har skru på baksiden, så man må ikke ha hull i ørene for å bruke disse. Og skrumekanismen er enkel å bruke, ikke harde å skru opp og igjen.
Sitter godt på øreflippen, uten at det er ubehagelig.

Men slike øredobber kan enkelt gjøres om til stift, for hull i ørene.

Øredobbene henger ca 4 cm ned fra øreflippen, de grønne jade-delene er ca 2,7 cm lange og ca 1,6 cm brede. Vekt ca 7 gram til sammen.

Les merShow less
Produktdetaljer
9-82-2
Sist vist
16 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.