Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Gyda og Harald Hårfagre, detaljrik draktspenne, nål fra historien

kr 900.00
På lager
Beskrivelse

Fantastisk flott, og detaljrik herresølje i sølv. Motivet er hentet fra da Harald fridde til Gyda. Det står "Gyda" og "Harald" på hver sin side, og teksten "Hver Ungmø høine Norges Hjem Til Mandig Dåd Hver Nordmand Frem". Det er det vi synes vi tyder her..

Fra Store Norske Leksikon på nett kan man lese at; "Gyda var en norsk kongedatter som ifølge sagn og tradisjoner skal ha vært årsaken til at kong Harald Hårfagre samlet Norge.
Ifølge den islandske overleveringen hos Snorre var Gyda datter av kong Eirik i Hordaland, og hun ble oppfostret hos en mektig bonde i Valdres. Da den unge kong Harald (Hårfagre) fridde til henne, skal hun ha svart at hun bare ville ekte ham om han underla seg hele Norge. Sagnet forteller at dette fikk Harald til å samle Norge, og videre at han ikke skulle klippe håret før samlingen var fullført. Dette skal ha vært årsaken til Haralds tilnavn Hårfagre".

Godt stemplet på baksiden med ukjent mesterstempel N.M. 830 S. Vi har sett mesterstempelet før, men vet dessverre ikke hvem det er sitt.. Men N.M. står for Norsk Mønster (Norwegian Pattern), så vi vet at den er Norsk.

Smykket har en diameter på ca 3,2 cm, og passer perfekt på en bunadsskjorte. Vekt 5,26 gram

Les merShow less
Produktdetaljer
54-206-2
Sist vist
16 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.