Fantastisk flott sølv emalje brosje av Gustav Gaudernack, med et av hans kjente motiv; En flyvende svane som flyr over havet. Flerfarget guilloche emalje bakgrunn med blått hav og blå og rosa himmel. Dette er en original Gustav Gaudernack design, og ikke en av hans ansatte. Flygende hvit og sort svane over havet i flerfarget bakgrunn. Og med et skip i det fjerne, kanskje et sted der man kan hvile vingene litt.
Sølv emalje antikk brosje i 925 sølv av Gustav Gaudernack. Smykket er et av hans originale motiv, stemplet med hans mesterstempel G.G. på baksiden. Gullforgylt bakside. Antikk emaljesmykke, emalje smykke, emalje sølv med håndmalt motiv. Brosje i flere farger, kobolt blå, mørke blå, mørke farger, sort og så lysere himmel, i rosa, lyseblå, og nyanser av hvit.
Helt perfekt i emaljen. Når jeg kjenner med neglen, er det kun glatt, der de går over. Ingen riper, eller andre feil, og det er sjeldent. Flygende lang svane i hvitt, blått og sort, med utstrakte vinger som flyr over havet, ja kanskje på morgenkvisten, når solen står opp. Eller ved solnedgang, når dette vakre sollyset viser seg på himmelen.
En sjeldenhet at den er så godt tatt vare på! Emalje, forgylt sølv nål, brosje, fantastiske detaljer. Stemplet på baksiden, G.G. 925 S. G.G. er Gustav Gaudernack sitt mesterstempel. Gustav Gaudernack (1865-1914) var født i Bøhmen i en typisk håndverker familie. Han begynte sin utdannelse i 1880. I 1891 kom han til Christiania (Oslo), og ble først ansatt i Christiania Glasmagasin som tegner. Her tegnet han både for Hadeland Glassverk og for Høvik Verk. I juni 1892 begynte han og tegne for David Andersen, og fra 1894 var han fast designer. Helt frem til 1910 var han firmaets eneste faste tegner. Så var han med å bygge opp og ut David Andersens emaljeproduksjon. I 1912 ble han gullsmedklassens første overlærer ved Kunst- og Håndverkskolen. Under sine studiereiser utenlands, kom ideen om å starte for seg selv. Han avla svenneprøven som gullsmed i 1910, og fikk borgerskap som gullsmed. 1. november samme år (1910) startet han firmaet; "Fabrik for Sølv-, Filigran- & emaljevarer" i Storgaten 2 i Christiania. Her produserte han smykker og mindre korpusgjenstander. Han viste en stor kolleksjon på jubileumsutstillingen (15. mai til 11. oktober 1914), på Frogner i Kristiania, og vant gullmedalje. Gustav Gaudernack døde dessverre samme sommer i 1914 (31. juli) etter en mislykket blindtarmoperasjon. Hans enke overtok verkstedet, og to av hans sønner tegnet nye modeller. Verkstedet fortsatte frem til 1938 i regi av enken Anna og sønnen Finn. Stempel: G.G. I 1919 skrev Anna Gaudernack et irritert innlegg i Norsk Tidsskrift for Guldsmedkunst. Hun reagerte på at hennes avdøde mann Gustav Gaudernacks design ble kopiert. Spesielt var det noen brosjer som ble flittig etterlignet. I dag selges fortsatt disse kopiene som originale Gustav Gaudernack på messer, auksjoner og antikvitetsforretninger. Husk på at et ekte Gustav Gaudernack arbeide er stemplet med initialene G.G. -- Dette er et typisk Gaudernack motiv; håndmalte, store brosjer med flygende fugler. Brosjen har ingen skader i emaljen. Kan heller ikke kjenne noen som helst ripe i emaljen. Er det noen urenheter, ligger det på innsiden av emaljen. Gullforgyllingen på baksiden fremkommer som sterk, fin og jevn, men har en sirkel nedentil, hvor vi mistenker det har sittet en prislapp for lenge, lenge siden. Rett fin nål, med meget godt spenn, og sitter godt i låsen. Går enkelt inn og ut av enkel c-lås. Brosjen måler ca 7,8 cm i lengden, og ca 5,8 cm i høyden. veier 43,16 gram.