Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
×

Lang, antikk, festbord strøskje, med loop, ca 17 cm

kr 800.00
På lager
Beskrivelse

Flott festbord sølvskje, antikk fra begynnelsen av 1900-tallet. Skaftet med vridd festbord form, og vifteformet ende med flott hånd siselert dekor. Gravert med eierinitialer AB i hverandre i front. Godt stemplet på baksiden av den vifteformede enden, "BRØD. SCHØIEN" og 830S for sølv. Her gravert dato "7-6-10 fra D" 

Så litt om Brødrene Schøien;
Haakon Olaf Schøien (1851-1901), var sønn av gullsmed Andreas Larsen Schøien i Skien. Han tok borgerskap i 1885 og etablerte samme år gullsmedforretning i Kirkegaten i Christiania. Navnet ble "Brødrene Schøien" ble til, siden han startet forretningen sammen med sin bror Gustav Schøien (1854-1928). Broren Gustav forble ugift. Han fikk sin formelle opplæring av sin far i Skien, og etter flere utenlandsopphold, bla ett år som gullarbeider i Stockholm, to år som korpusarbeider i København, Leipzig, Wien og Brüssel, etablerte han i juni 1885 gullsmedforretningen Brødrene Schøien, i Christiania (Oslo), som nevnt sammen med sin bror. Haakon Olaf Schøien døde i 1901, umiddelbart etter at forretningen Atheneum, var flyttet til Akersgaten 20, og Gustav Schøien fortsatte forretningen som eneinnehaver, helt til sin død i 1928. Forretningen holdt på enda en god stund. Frøken Hjørdis Schøien, en av døtrene av Haakon Schøien, var lenge knyttet til forretningen, som ble drevet av frøken Dagny Andersen, under navnet Brødrene Schøiens efterf. Vet de holdt på ennå på 1950-tallet.

Virkelig flott skje, med herlig opphav, måler ca 16,7 cm. Uten loopen, ville den vært langt lengere. Flott siselert dekor, også på baksiden av skjebladet, som har fliket form. Husk at dette er en hånd formet skje, med tvinning og siselering for hånd, nydelig laget. Vekt på skjeen er ca 17 gram.

Les merShow less
Produktdetaljer
52-171-1
Sist vist
16 andre produkter i samme kategori:

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.